Freemindtronic Guanya La Medalla D’or

Freemindtronic Guanya La Medalla D’or En El Saló Internacional De Les Invencions De Ginebra

 

 

L’empresa andorrana Freemindtronic, ha estat guardonada el passat dimarts dia 22 de març, amb el primer premi, la medalla d’or en el saló internacional de les invencions de Ginebra. Una fita ja que es van presentar més de 1.000 invencions de tot el món. Andorra està per uns dies al centre de la recerca en temes de ciberseguretat.

Inventor guardonat guanya per fi la medalla d’or com empresa andorrana

Freemindtronic , guanyador de la medalla d'or del saló d'invencions de ginebra 2021

Freemindtronic és l’empresa dirigida pel senyor Jacques Gascuel, inventor, expert en xifratge i propietari de varis patents en els camps de la protecció i seguretat de dades. El Sr. Gascuel és un inventor en sèrie que ja va estar guardonat en altres ocasions.

Aquest cop, el seu invent “EviCypher” ha rebut el màxim guardó, i situa al Principat d’Andorra a l’avantguarda tecnològica en sistemes de seguretat informàtica.

Entre els altres avenços tecnològics recents, estan un sistema de codificació de pantalla segura en el 2017, i un sistema d’autentificació de claus segmentades en el 2019.

Alta tecnologia, made in Andorra

Aquest cop després de 3 anys d’investigació i desenvolupament, El Sr. Gascuel ha creat el primer dispositiu de xifratge contactless. Per tant, és una petita meravella de la tecnologia, una targeta sense bateria, impermeable, altament resistent, inclús a temperatures extremes, i que és capaç de salvaguardar dades secretes durant més de 40 anys.

Freemindtronic , guanyador de la medalla d'or del saló d'invencions de ginebra 2021
Freemindtronic , guanyador de la medalla d'or del saló d'invencions de ginebra 2021

Per tant, La targeta és una caixa forta de claus, independent dels sistemes lectors i que permet preservar l’anonimat, és a dir que no deixa rastre del seu ús. En definitiva, estem parlant de tecnologia punta amb aplicacions a nivell militar i de seguretat governamental, amb la qual es podrien preservar els secrets de màxima importància estratègica.

 

EviCypher, aquesta targeta d’“hyperseguretat” estarà disponible al mercat a principis de maig, i es fabricarà des d’Andorra. Es tracta d’un producte de tecnologia verda que no utilitza plàstics en la seva producció i on està previst el reciclatge de les targetes fabricades. Així mateix està prevista l’evolució de la targeta per garantir la seguretat en els serveis de coreu electrònic i missatgeria instantània.

En definitiva, una excel·lent notícia per l’ecosistema digital i en especial de la ciberseguretat. Un premi que potencia l’arribada de talent i la recerca en el nostre petit gran país. Des d’ACTINN, volíem felicitar la fita de Freemindtronic de guanyar la medalla d’or del saló internacional d’invencions de Ginebra i desitjar-li molts més éxits.

NEWS PROVIDED BY
ACTINN Andorra 
March 24, 2021 , 2020, 09:00 ET
Related Links
https://www.actinn.ad

SHARE THIS ARTICLE

ACTINN Andorra Media coverage of Freemindtronic Press

Freemindtronic Guanya La Medalla D’or